Ρέντσι: «Διπλάσια ποινή στον πατέρα μου αν κριθεί ένοχος»

«Ο πατέρας μου θα κριθεί από την δικαιοσύνη, αν είναι ένοχος θα πρέπει να καταδικασθεί ακόμη και με την διπλάσια από την προβλεπόμενη ποινή. Αλλά οι δίκες δεν γίνονται με τα άρθρα των εφημερίδων», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στην εκπομπή «Otto e mezzo» του καναλιού La7.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφερόταν στη δικαστική υπόθεση για κρατικές εργολαβίες και αθέμιτες πιέσεις για την οποία διεξάγεται έρευνα, μεταξύ άλλων, και εις βάρος του πατέρα του, Τιτσιάνο Ρέντσι.

«Ο πατέρας μου θα πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων, και αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος θα είναι κάτι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο υπουργός αθλητισμού Λούκα Λόττι δεν πρέπει να παραιτηθεί και επανέλαβε ότι «χαίρει όλης του της εκτίμησης».

Η έρευνα εις βάρος του Τιτσιάνο Ρέντσι αφορά την κατηγορία «συμμετοχής σε παράνομες επιρροές» σε ότι αφορά επιχειρήσεις που ήθελαν να εξασφαλίσουν εργολαβίες του δημοσίου.

Η υπόθεση εις βάρος του Λούκα Λόττι αφορά αποκάλυψη απόρρητων στοιχείων, αφού φέρεται να αποκάλυψε στον επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Προμηθειών της Ιταλίας ότι με εισαγγελική εντολή, είχαν τοποθετηθεί κοριοί στο γραφείο του.

Την Παρασκευή ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς της Ρώμης ο πατέρας Ρέντσι. Μετά από τρεις ώρες ανάκρισης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά οι συνήγοροι υπεράσπισής του τόνισαν ότι ο πελάτης του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ότι κάποιοι έκαναν κατάχρηση του ονόματός του και πως ο Τιτσιάνο Ρέντσι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, άμεσα ή έμμεσα, για κρατικές εργολαβίες.

Αναμένεται να διαπιστωθεί, τώρα, αν ο Λούκα Λόττι και ο Τιτσιάνο Ρέντσι πρόκειται να παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη και τι είδους πολιτικές συνέπειες στην σταθερότητα της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι θα έχει αυτή η δικαστική υπόθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ