Ρέντσι: Δεν θα μας πει η ΕΕ ποιους φόρους θα μειώσουμε

«Θα μειώσουμε μόνοι μας τους φόρους, δεν αφήνουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι πρέπει να κόψουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε σημερινή συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιόφωνο Rtl 102,5.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Όταν πρέπει να μιλήσουμε για την μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές. Όταν γίνεται συζήτηση για φόρους, ξυπνούν όλοι μαζί. Τους φόρους τους θα τους μειώσουμε μόνοι μας. Δεν θα αφήσουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι να κόψουμε» . «Απ΄ ότι φαίνεται, και φέτος, στις Βρυξέλλες, έκανε μεγάλη ζέστη», πρόσθεσε με νόημα ο Ρέντσι.

Η παρέμβασή του αυτή αναφέρεται στην στάση κοινοτικών ιθυνόντων οι οποίοι, τις περασμένες ημέρες, άφησαν να διαρρεύσει ότι η προτεραιότητα, για την Ιταλία, είναι η μείωση των φόρων στον τομέα της εργασίας και όχι σε εκείνο των ακινήτων.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι υπήρξαν δυο συζητήσεις σε έντονο τόνο στην ευρωπαϊκή σύνοδο, ενώ σε όσους δήλωναν ότι «η Ιταλία ήθελε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο άλλων χωρών», ο ίδιος απάντησε: «Αν δεν υπήρχε η Ιταλία, το ευρωπαϊκό ιδεώδες θα είχε πεθάνει. Άρα, πριν μιλήσουν για την χώρα μας πρέπει να πλύνουν το στόμα τους».

Ο Ματέο Ρέντσι, τέλος, τάχθηκε υπέρ μίας ενιαίας πολιτικής, η οποία να σώζει τις ζωές των μεταναστών, να επαναπατρίζει όποιον δεν δικαιούται άσυλο και να προβλέπει και την πρέπουσα υποδοχή».

 

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Λαγκάρντ για την αστάθεια των ασιατικών αγορών

Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για την προεκλογική ρητορική στην Ελλάδα

Βαρουφάκης: Ευρωπαϊκή αποτυχία τα μνημόνια στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ