Ρεν:”Όχι” σε κούρεμα για την Κύπρο

 Ρεν:”Όχι” σε κούρεμα για την Κύπρο

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεξεργάζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν.

Μετά τη συνάντησή του με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, ερωτηθείς αν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Κύπρο, τόνισε ότι «εξετάζουμε μια λύση για την Κύπρο που θα διασφαλίζει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του χρέους».

«Πρόθεση της Κομισιόν είναι να διασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή του βάρους της αναδιάρθρωσης ή εξυγίανσης των κυπριακών τραπεζών», επισήμανε ο Όλι Ρεν.

Αναφορικά με την Κύπρο και τις συζητήσεις στο Eurogroup, σχετικές δηλώσεις έκανε και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος.

«Δεν συζητήθηκε στη διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πιθανότητα μια ενδεχόμενη διάσωση της Κύπρου να περιλαμβάνει ζημιές για καταθέτες τραπεζών», υπογράμμισε ο Ντε Γκίντος.

«Οι συζητήσεις εστίασαν στη ρευστότητα της Κύπρου και σε τρόπους έρευνας πιθανών υποθέσεων ξεπλύματος χρημάτων στη χώρα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, προσθέτοντας ότι με την Κύπρο «το βασικό ζήτημα είναι να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια».

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ