Ρεκόρ επισκεπτών για το Βερολίνο

Ρεκόρ επισκεπτών για το Βερολίνο

Νέο ρεκόρ αριθμού επισκεπτών σημείωσε τον Οκτώβριο το Βερολίνο, καταγράφοντας αύξηση 3,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Οι επισκέπτες έφθασαν το 1,1 εκατομμύριο, με τους περισσότερους ξένους τουρίστες να προέρχονται από την Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Morgenpost, η πληρότητα στα ξενοδοχεία έφθασε το 63%, ενώ οι διανυκτερεύσεις έφθασαν τα 2,6 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,6% από τον Σεπτέμβριο.

Αύξηση, κατά 3,6%, σημειώθηκε και στον αριθμό των επισκεπτών που προέρχονται από χώρες εκτός Γερμανίας, αλλά και 2,3% στους επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας.

Αξιοσημείωτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν η αύξηση των Ρώσων που επισκέφθηκαν το Βερολίνο: ήταν κατά 18,5% περισσότεροι από τον Οκτώβριο του 2012. Οι Βρετανοί παραμένουν, ωστόσο, οι πιο φανατικοί φίλοι της γερμανικής πρωτεύουσας — 39.800 επισκέφθηκαν την πόλη τον Οκτώβριο. Πτώση, κατά 8%, σημειώθηκε στον αριθμό των Αμερικανών που ταξίδεψαν ως το Βερολίνο, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012.

Απαντώντας σε ερωτηματολόγιο, το 50% των επισκεπτών δήλωσε ότι πόλο έλξης αποτέλεσε για αυτούς η μεγάλη προσφορά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ το 90% αναφέρθηκε στην σημασία των ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, οι επισκέπτες που έρχονται στην πόλη για να επισκεφθούν μουσεία ή να παρακολουθήσουν παραστάσεις και συναυλίες μένουν συνήθως πολύ περισσότερο από τους άλλους τουρίστες, με μέσον όρο τις 4,2 διανυκτερεύσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ