Ρεκόρ δημοτικότητας για τον Τραμπ από την ημέρα που πάτησε στον Λευκό Οίκο

Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε το φράγμα του 45%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Gallup, για πρώτη φορά αφότου ο Ρεπουμπλικάνος έγινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου την 20ή Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν από το Γκάλοπ, το 46% των Αμερικανών εγκρίνει τα πεπραγμένα του προέδρου του, ενώ το 50% τα αποδοκιμάζει.

Οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται αφού δημοσιοποιήθηκε μια σειρά καλών οικονομικών δεικτών και αφού επίσης δημοσιοποιήθηκε μια λογοκριμένη εκδοχή της έκθεσης του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που συμπέρανε ότι δεν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις περί αθέμιτης σύμπραξης μεταξύ της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και της Ρωσίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν από μια έρευνα η οποία διενεργήθηκε από τη 17η ως την 30ή Απριλίου, δηλαδή πριν από τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την επιστολή και το τηλεφώνημα του Μάλερ στον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ. Ο Μάλερ εξέφρασε στον Μπαρ τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που συνοψίστηκαν τα συμπεράσματα της έρευνάς του από τον υπουργό.

Η δημοτικότητα του Τραμπ στις τάξεις των υποστηρικτών Ρεπουμπλικάνων παραμένει εξαιρετικά υψηλή, στο 91%. Μεταξύ των Δημοκρατικών δεν ξεπερνά το 12%, κατά την έρευνα του ινστιτούτου Γκάλοπ.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.