Ραχόι: Η ΕΕ έχει κανόνες και δεν μπορεί η Ελλάδα να θέτει δικούς της

Την ευχή και την επιθυμία του να ξεπεράσει η Ελλάδα την βαθιά οικονομική κρίση, αλλά σεβόμενη τους κανόνες της Ε.Ε εξέφρασε ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

«Η Ε.Ε. έχει κάποιους κανόνες παιχνιδιού και δεν μπορεί ο καθένας να θέτει τους δικούς του» είπε ο Μ. Ραχόι και συνέχισε αναφέροντας ότι όταν το κόμμα του, το PP (Λαϊκό Κόμμα), ανέλαβε την εξουσία, αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες και επισήμανε ότι το ποσοστό του ελλείμματος δυσκόλεψε πολύ τις σχέσεις της Ισπανίας με την Ε.Ε.

Πρόσθεσε, όμως, ότι σιγά σιγά, κρατώντας τις υποσχέσεις της, η νέα κυβέρνηση τότε, κατέληξε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Παράλληλα, ο Ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μετά την αεροπορική τραγωδία της Germanwings ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να του εκφράσει τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά του, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη συζήτηση του είπε ότι θα έπρεπε να έχουν μια συζήτηση και πιθανώς μια συνάντηση, αν και αναγνώρισε ότι τα περιθώρια είναι περιορισμένα, ή ακόμη να επωφεληθούν από την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουν.

Ερωτηθείς αν σε αυτή την επικοινωνία ο κ. Τσίπρας του ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη στάση Ισπανίας – Πορτογαλίας στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας, σημείωσε ότι η επικοινωνία που είχαν ήταν μια συνομιλία για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για τη συντριβή του Airbus Α320 και τον θάνατο των Ισπανών πολιτών.

Δείτε επίσης:

Πορτογαλία- Χάος στα δρομολόγια των τρένων λόγω απεργίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ