Ράφα: Τραυματισμοί Παλαιστίνιων

Ράφα: Τραυματισμοί Παλαιστίνιων

 

Δύο 20χρονοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χθες από ισραηλινά πυρά ενώ βρίσκονταν στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, ανατολικά της πόλης της Ράφα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα. Ο ένας από τους νεαρούς τραυματίστηκε στο χέρι και ο άλλος στο πόδι.

Πολλά παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί μετά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Τετάρτη, μετά από μία εβδομάδα βίαιων, πολύνεκρων συγκρούσεων.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, το Ισραήλ οφείλει να επιτρέπει στους κατοίκους της Γάζας να πηγαίνουν στα χωράφια τους που βρίσκονται κοντά στο φράχτη. Η ζώνη αυτή ήταν απαγορευμένη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, για λόγους ασφαλείας. Την Παρασκευή Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστίνιων που είχαν προσεγγίσει το φράχτη, κοντά στο Χαν Γιούνες, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας 19. Την Κυριακή, άλλος ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε κάτω από παραπλήσιες συνθήκες.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ