Qatar Gate: Νέα κατάθεση δίνει σήμερα ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Νέα κατάθεση θα δώσει σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου στις Βρυξέλλες ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είναι στις φυλακές του Σεν Ζιλ.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που μετέδωσε η ΕΡΤ1 νωρίτερα αναφέρουν ότι έφτασε ο συνήγορός του. Όσο προχωρά η διαδικασία και η έρευνα, ο ρόλος του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην υπόθεση του Qatar Gate ήταν ακόμη πιο κομβικός σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Γι΄ αυτό και δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια ώρα εκκρεμεί η αίτηση εξαίρεσης του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί να απομακρυνθεί από την υπόθεση και εναπόκειται στη Δικαιοσύνη να αποφασίσει τελικά πώς θα το χειριστεί, καθώς οι υπόλοιποι δικαστές της επιτροπής θα ψηφίσουν εάν συμφωνούν να εξαιρεθεί ο συνάδελφός τους ή εάν θα παραμείνει στη θέση του.

Την περασμένη εβδομάδα δεν είχε συμμετάσχει γιατί ήταν η ημέρα που ζητήθηκε η εξαίρεση. Υπήρχε ένα περιθώριο έτσι ώστε να αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει να εξαιρεθεί και να απομακρυνθεί από τη διαδικασία, κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει. Άρα τώρα εναπόκειται στους συναδέλφους του να αποφασίσουν να δώσουν μια οριστική απάντηση.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι καταθέσεις διαφόρων μαρτύρων, όπως επίσης και των ανθρώπων οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ