Ψεύτικοι followers

Ο λογαριασμός του Μιτ Ρόμνεϊ στο κοινωνικό δίκτυο είχε απότομη άνοδο των follower, με αύξηση περίπου 100.000 μέσα σε μία εβδομάδα τον Ιούλιο. Ωστόσο όπως αναφέρεται σε ανάλυση της εταιρείας Barracuda Labs, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ψεύτικοι.

Ειδικότερα οι follower του Ρόμνεϊ αυξήθηκαν ξαφνικά από τους 673.000 στους 814.000, ενώ σήμερα αριθμούν πάνω από τους  861.000. Αντίστοιχα, ο Μπάρακ Ομπάμα έχει 18 εκατομμύρια.

Ο Ζακ Μοφατ, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών μέσων στην προεκλογική εκστρατεία του Ρόμνεϊ, υποστήριξε πως δεν έχει σχέση τους ψεύτικούς λογαριασμούς καθώς ο αριθμός των followers δεν τους ενδιαφέρει. «Αν η νίκη εξαρτιόταν από το πόσοι χρήστες σε “ακολουθούν”, τότε ο Ομπάμα θα κατατροπωνόταν από τη Lady Gaga και τον Justin Bieber», είπε χαρακτηριστικά. «Το σημαντικό για εμάς είναι αν οι χρήστες μοιράζονται ή κάνουν retweet στα αναρτημένα σχόλια».

Ειδικοί αναφέρουν  πως κάποιοι πολιτικοί, κυρίως λιγότερο γνωστοί, ίσως να είχαν όφελος να δημιουργήσουν ψεύτικούς λογαριασμούς καθώς αυτό θα έδινε την εικόνα πως είναι δημοφιλείς. ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ