Ψάχνουν για τον διάδοχο στη Microsoft

Ψάχνουν για τον διάδοχο στη Microsoft

Τον άνθρωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Microsoft και θα οδηγήσει την εταιρία σε μια νέα εποχή αναζητούν πλέον τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού πληροφορικής στα κεντρικά γραφεία στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, μετά την αιφνίδια παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Στιβ Άντονι Μπάλμερ.

Ύστερα από 13 χρόνια στο τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, ο 57χρονος- που διαδέχθηκε τον Μπιλ Γκέιτς τον Ιανουάριο του 2000- αποφάσισε να αποσυρθεί από την ηγεσία του κολοσσού, εντός των επόμενων 12 μηνών, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

“Κάνω αυτό το βήμα για το συμφέρον της εταιρείας που αγαπώ. Πέρα από την οικογένεια και τους καλούς μου φίλους, είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμένα”, αναφέρει ο Μπάλμερ στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους. “Ποτέ δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή γι΄ αυτού του είδους τη μετάβαση, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή”, εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει: “Έχουμε ξεκινήσει μια καινούργια στρατηγική με τη νέα οργάνωσή μας, την οποία έχει αναλάβει μια καταπληκτική ηγετική ομάδα. Οι αρχικές μου σκέψεις για το χρονοδιάγραμμα θα έφερναν την αποχώρησή μου εν μέσω του μετασχηματισμού της εταιρείας σε έναν οργανισμό ανανεωμένων συσκευών και υπηρεσιών. Χρειαζόμαστε, όμως, ένα διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα αφοσιωθεί μακροπρόθεσμα σε αυτή την νέα κατεύθυνση”.

Τα ονόματα που “παίζουν” για το διάδοχο του Μπάλμερ, ωστόσο, είναι πολλά. Από τη διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo!, Μαρίσα Μέγερ, και την επικεφαλής των επιχειρησιακών λειτουργιών του facebook, Σέριλ Σαντμπέργκ, έως τους διευθύνοντες συμβούλους της AOL και της NOKIA, Τιμ Άρμοστρονγκ και Στίβεν Έλοπ αντίστοιχα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ