Πρόταση να τιμηθεί ο Prince από το Αμερικανικό Κογκρέσο

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει από ορισμένους πολιτικούς, ώστε το Κογκρέσο να τιμήσει τον Prince με χρυσό μετάλλιο για την “επιρροή του στην κουλτούρα της χώρας”.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Πρόσφατα η γερουσιαστής Ilhan Omar δήλωσε στο Καπιτώλιο ότι ο καλλιτέχνης είχε δείξει ότι “ήταν ΟΚ να είσαι κοντό, μαύρο παιδί από την Minneapolis και να αλλάζεις τον κόσμο”.
Το νομοσχέδιο για την μετά θάνατον βράβευση του Prince από το Κογκρέσο, έχει υποβληθεί από τις γερουσιαστές Ilhan Omar και Amy Klobuchar, η οποία δήλωσε ότι “Ρίχνει μωβ βροχή (Purple Rain) κάθε μέρα στη Minnesota, εξαιτίας του”.
Και συνέχισε: “Ο κόσμος είναι πιο κουλ επειδή πέρασε ο Prince. Άγγιξε τις καρδιές μας, άνοιξε τα μυαλά μας και μας έκανε να χορέψουμε. Με αυτόν τον νόμο τιμούμε την μνήμη του, την συμβολή του ως συνθέτη, καλλιτέχνη και εφευρέτη της μουσικής”.

prince
Η Omar συμπλήρωσε: “Όχι μόνο άλλαξε την ιστορία της μουσικής, αλλά έβαλε και την Minneapolis στον χάρτη… Είμαι υπερήφανη να παρουσιάσω αυτό το νομοσχέδιο, για να δώσουμε στον Prince την αναγνώριση που του αξίζει”.

Προκειμένου να απονεμηθεί αυτή η τιμή στον Prince, που έφυγε από τη ζωή το 2016, θα πρέπει να εγκριθεί το σχετικό νομοσχέδιο από τουλάχιστον τα 2/3 των μελών της Γερουσίας, πριν πάει για υπογραφή από τον Πρόεδρο Joe Biden.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπεται το χρυσό μετάλλιο να δοθεί στο Smithsonian Institution, προκειμένου να το εκθέσει στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικάνικης Ιστορίας και Κουλτούρας.
Μόνον 163 χρυσά μετάλλια του Κογκρέσου έχουν απονεμηθεί συνολικά, με πρώτο εκείνο στον George Washington, πριν από περίπου δύο αιώνες.

Ελάχιστοι καλλιτέχνες έχουν τιμηθεί με αυτό. Τελευταίος ήταν ο Frank Sinatra, το 1997. Άλλοι βραβευμένοι είναι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’, η Μητέρα Τερέζα, ο Δαλάϊ Λάμα και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ