Πρόταση μομφής κατά της Μέι από τον ηγέτη των Εργατικών: Μας οδήγησε σε εθνική κρίση

“Η πρωθυπουργός οδήγησε το Ηνωμένο Βασίλειο σε εθνική κρίση” είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν εξαπολύοντας “πυρά” κατά της Τερέζα Μέι εναντίον της οποίας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής. Πρόκειται για μια ευρέως συμβολική κίνηση προκειμένου να υπάρξει πίεση κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως προτίθεται να προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά τη 14η Ιανουαρίου.

Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, που αναμένεται σύντομα σύμφωνα με μια πηγή, δεν προκαλεί αυτομάτως ψηφοφορία επί πρότασης μομφής για την πρωθυπουργό, περιπλέκει όμως περαιτέρω την προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.

Η πηγή είπε πως η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αναγκάσει τη Μει να παραιτηθεί και πως το κόμμα πιστεύει πως μια τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ