Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Βουλγαρίας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Βουλγαρίας

Νέα πρόταση μομφής κατά της βουλγαρικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Πλάμεν Ορεσάρσκι, ανήγγειλε το αντιπολιτευόμενο κόμμα GERB-Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας.

Η πέμπτη πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης αφορά την αποτυχημένη οικονομική πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως δήλωσε ο αρχηγός του GERB και πρώην πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο πρόεδρος του GERB σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λαμβάνει τεράστια δάνεια που θα επιβαρύνουν τις μελλοντικές γενιές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αντί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και να βελτιώσει το φορολογικό σύστημα, η κυβέρνηση επέλεξε τον ευκολότερο τρόπο, ο οποίος είναι να χρεώσει τις μελλοντικές γενιές με το ποσό δισεκατομμυρίων λέβα. Σχεδιάζει να λάβει ένα ακόμη δάνειο 3 δισ. λέβα», είπε ο κ. Μπορίσοφ.

«Αυτή θα είναι η επόμενη πρόταση μομφής με την οποία θα ζητήσουμε με νόμιμο τρόπο από τους κυβερνώντες να αποχωρήσουν», τόνισε ο πρόεδρος του GERB ανακοινώνοντας ότι η πρόταση μομφής συντάσσεται και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μακελειό με νεκρούς αστυνομικούς στον Καναδά

Η Αυστραλία… παχαίνει

Απεργία επ’ αόριστον στη Βραζιλία… του Μουντιάλ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ