Προτασέβιτς σε αεροσυνοδό: Εμένα θέλουν, εμένα θα σκοτώσουν – Συγκλονίζει η μαρτυρία επιβαίνοντα

Ολόκληρη η Ευρώπη έχει συγκλονιστεί από την πτήση θρίλερ από την Αθήνα στο Βίλνιους, με την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ με στόχο τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς.

Έγκυρη πηγή στις Βρυξέλλες με γνώση της πορείας των ερευνών αλλά και τις μαρτυρίες των υπόλοιπων επιβατών της πτήσης μετέφερε δύο στιγμιότυπα όπως μετέδωσε το Open TV. Το ένα αφορά τον Προτασέβιτς και σύμφωνα με το οποίο ο Λευκορώσος μπλόγκερ και ακτιβιστής της αντιπολίτευσης μόλις άκουσε ότι το αεροσκάφος εκτρέπει την πορεία του και θα προσγειωθεί στο Μινσκ σηκώθηκε από τη θέση του, πήγε στην αεροσυνοδό και της είπε: “Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό, εμένα θέλουν, θα με σκοτώσουν. Σημειώνεται ότι από την πρώτη ημέρα η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας λέει ότι ο δημοσιογράφος είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή. Το δεύτερο περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το Open TV, αφορά τους καταγεγραμμένους διαλόγους μεταξύ του πιλότου και του πύργου ελέγχου της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με αυτούς, ο πιλότος παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, πείστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ επειδή οι Λευκορώσοι του είπαν ότι αν προσγειωθεί στο Βίλνιους, τότε θα σκάσει βόμβα. Αυτό έκαμψε τις αρχικές αντιρρήσεις του πιλότου που ήθελε να προσγειωθεί στο Βίλνιους που ήταν και πιο κοντά.

Από την πλευρά του, ένας από τους Έλληνες που επέβαιναν στο αεροσκάφος, ο κ. Κυριάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA περιέγραψε την αντίδραση του Προτασέβιτς μόλις πληροφορήθηκε ότι θα προσγειωθούν στο Μινσκ και αποκάλυψε τα λόγια του: “Ο πιλότος φώναξε τον αεροσυνοδό στο cockpit από το μικρόφωνο και είναι περίεργο γιατί αυτό γίνεται σε κάποια έκτακτη ανάγκη. Ξαφνικά ανακοίνωσε ότι θα προσγειωθούμε στο Μινσκ χωρίς κάποια άλλη ενημέρωση. Ξαφνικά είδα δεξιά ένα μαχητικό. Ξεκίνησε έτσι μια φασαρία κυρίως ως προς την ένταση ως προς το “τι συμβαίνει, γιατί θα προσγειωθούμε πιο μακριά”… Δύο άτομα σηκώθηκαν πολύ πριν και πήγαν στον πιλότο. Είχαν τραβήξει την κουρτίνα μάλλον για να μπουν πίσω μου… Από πίσω μου καθόταν ο Ρομάν και άρχισε να φωνάζει “δεν γίνεται αυτό, θα έχει πέναλτι από τη δουλειά του, θα κυνηγήσει την αεροπορική εταιρεία”. Όλη αυτή την κουβέντα. Χωρίς να σηκωθεί, χωρίς να τσακωθεί. Ρώτησε τον αεροσυνοδό “γιατί γίνεται αυτό”, ο αεροσυνοδός του είπε “δεν ξέρω”. Εγώ γύρισα στα αγγλικά και του είπα, ότι όλοι έχουμε κάποια δουλειά στο Βίλνιους και μου είπε στα αγγλικά “δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται με εμένα, είμαι νεκρός” και μετά κατέβασε το κεφάλι του. Θεώρησα ότι το λέει λόγω της δουλειάς του, εντελώς μεταφορικά, ξέρεις τι ότι θα έχω πρόβλημα με τη δουλειά μου, ότι θα τον απολύσουν”. Ο κ. Κυριάκος ανέφερε ότι ο Ρομάν απλά έσκυψε το κεφάλι του και περίμενε να δει τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. “Με μια κοπέλα μίλησε την ώρα που βγήκε συνοδεία δύο αστυνομικών. Πίσω του ήταν μια κοπέλα και απλά της είπε δυο τρεις κουβέντες στα ρωσικά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ