Προσκλητήριο Ολάντ για γαλλικές επενδύσεις

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του σε ένδειξη της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή», λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την Αθήνα για να ξεπεράσει οριστικά την κρίση και να βαδίσει στον δρόμο της ανάκαμψης.

«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», σημειώνει και πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα,  για το «θάρρος και τη διαύγειά του» και  σημειώνει ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν «για τον τρόπο εξυπηρέτησης του χρέους».

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνει ότι «η Ευρώπη έχει κανόνες, που πρέπει να γίνουν σεβαστοί και είναι εναρμονισμένοι με τη συνοχή και τη σταθερότητα του ευρώ». Υπογραμμίζει τη βούληση του για την ενίσχυση της παρουσίας των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, απευθύνοντάς τους προσκλητήριο να επενδύσουν στη χώρα μας: «Έρχομαι στην Αθήνα, προκειμένου να επιδείξω την υποστήριξη της Γαλλίας, αλλά και με ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους και ιδίως στις γαλλικές εταιρείες: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι – Επίσκεψη “φιλίας και εμπιστοσύνης” του Ολάντ στην Αθήνα

“Φρούριο” η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ολάντ – Το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ