Προσευχή θα αναπέμψει ο Μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος, κατά τις σημερινές εργασίες του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που πραγματοποιούνται στην Τάμπα Μπέι της Φλόριντα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος γνωρίζεται για αρκετά χρόνια με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος ως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης είχε συνεργαστεί στενά με τον Ελληνορθόδοξο ιεράρχη.
Προσευχή σε συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ανέπεμψε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος το 1988, όταν υποψήφιος ήταν ο Τζορτζ Μπους (πρεσβύτερος) και αντίπαλός του ο Ελληνοαμερικανός, Μιχάλης Δουκάκης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέπεμψε προσευχές σχεδόν σε όλα τα συνέδρια και των δυο κομμάτων από το 2000.
Πηγή: ΑΜΠΕ
