Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: Η Σμύρνη οδήγησε τον εχθρό στη θάλασσα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σμύρνη και για άλλη μια φορά προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις, καθώς αναφέρθηκε στους Έλληνες ως τον «εχθρό που ρίξαμε στη θάλασσα».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας για άλλη μια φορά σήμερα στη Σμύρνη, την πόλη της νίκης στον εθνικό αγώνα και την πύλη της Ανατολίας.  Πλησιάζουμε στην επούλωση των πληγών της Σμύρνης, η οποία, οδηγώντας τον εχθρό στη θάλασσα, διέλυσε όχι μόνο τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, αλλά και τις φιλοδοξίες για προδοσία ενάντια στην ανεξαρτησία της πατρίδας. Απελευθερώθηκε από τον εχθρό πριν από έναν αιώνα, αλλά δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από τους εχθρούς για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από τη Σμύρνη, σύμφωνα με το sigmalive.

«Φωνάξτε για να ακουστείτε σε όλο το Αιγαίο»

Στόχος είναι -είπε ο Ερντογάν, να διασφαλίσει ώστε η Τουρκία να καταλάβει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου με τη διπλωματία, την οικονομία, την παραγωγή, το στρατό, τη βιομηχανία, τον τουρισμό και όλο τον ανθρώπινο πλούτο.

«Φιλοδοξούμε να φέρουμε αυτή την πόλη, που είναι μια από τις πιο σπάνιες γωνιές όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του κόσμου, σε ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται στην αρχαία ιστορία και τις δυνατότητές της. Η Σμύρνη θα επιλέξει πολιτικό σύστημα στις 31 Μαρτίου. Ευχόμαστε η Σμύρνη να βγει νικήτρια. Γι’ αυτό, βγάλτε τόση φωνή από εδώ, ώστε να ακουστεί σε όλο το Αιγαίο.», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ