Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: Ειρωνεύεται την Ε.Ε και απειλεί τους Κούρδους

Η Τουρκία θα συντρίψει τους «μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής αν δεν αποσυρθούν από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε για άλλη μία φορά προκλητικός.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος τα «έβαλε» και με τους διεθνείς ηγέτες που συναντώνται με διοικητές των YPG σημειώνοντας ότι αυτές οι συναντήσεις εμποδίζουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων στο στόχαστρο του Ερντογάν ειρωνεύτηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εκφράζει ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος Σύρων προσφύγων προσθέτοντας ότι «θα ανοίξει τις πύλες όταν έρθει η ώρα».

«Όταν λέω ότι θα ανοίξουμε τις πύλες (στους μετανάστες), είναι το λάβετε θέσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα. «Μην ανησυχείτε, όταν έρθει η ώρα, οι πύλες αυτές θα ανοίξουν», συμπλήρωσε.

«Έχετε χρήματα, είστε ισχυροί. Αλλά όταν 100 ή 200 άτομα φθάνουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης, τηλεφωνείτε αμέσως για να πείτε 100 άτομα έφθασαν στα ελληνικά νησιά», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ