Προκλητικός ο Ερντογάν: Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά σου

Κάλεσμα στην Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της απηύθυνε ο Τoύρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας σήμερα 8 Μαρτίου.

«Έι Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν σε εσένα, σε εσένα έρχονται για να πάνε αλλού. Γιατί ανησυχείς; Έι Ελλάδα, σε καλώ να ανοίξεις κι εσύ τις πύλες σου, να πάνε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι χτυπάει, σκοτώνει, βασανίζει και πνίγει στο Αιγαίο τους πρόσφυγες, χωρίς κανείς να βγάζει άχνα στη Δύση. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι οι Έλληνες στρατιώτες στέλνουν στο θάνατο τις γυναίκες και τα παιδιά στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Στον δρόμο προς την Ευρώπη οι γυναίκες και τα μικρά τους δεν αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα; Οι Έλληνες στρατιώτες με το να τρυπάνε τις βάρκες τους δεν εκθέτουν στον θάνατο μητέρες και παιδιά; Μπροστά σε όλα αυτά η Δύση τι κάνει, η καρδιά της δεν πονάει; Βγάζει άχνα; Αμφιβάλουμε για την ανθρωπιά όσων δεν λυγίζουν μπροστά σε αυτήν την εικόνα. Ένας ολόκληρος κόσμος γυρίζει την πλάτη του σε αυτή τη θέα μόνο και μόνο για να μη χαλάσει τη βολή του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα ότι είναι μόνο λόγια και καθόλου πράξεις.Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ