Προκαλούν οι Τούρκοι πριν από τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου

Οι προκλήσεις ξεκίνησαν πριν ακόμα γίνει η συνάντηση ΔένδιαΤσαβούσογλου στην Αθήνα, όπως προκύπτει από τις διαρροές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο μεσημεριανό δελτίο, έγινε εκτενής αναφορά στα θέματα που υφίστανται στην ατζέντα της συνάντησης και στο τέλος υπάρχει η επισήμανση για την “τουρκική μειονότητα”.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα ένα-ένα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, σύμφωνα με το TRT Haber, θα περιλαμβάνονται οι “συζητήσεις για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις εξελίξεις στο Αιγαίο». Επισημαίνεται πως «οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος», ενώ όπως επισημαίνεται θα αξιολογηθεί και η “στάση της Ελλάδας έναντι των μεταναστών”.

Καταλήγοντας το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν και “τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική μειονότητα που υπάρχει στη χώρα”.

Το σχόλιο στο tweet του TRT

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει και το σχόλιο αναγνώστη στο Twitter του TRT. Συγκεκριμένα, κάτω από την είδηση της οριστικοποίησης της συνάντησης Τσαβούσογλου-Δένδια, αναγνώστης με το όνομα Celal αναφέρει: “Ανυπομονώ για τη συνέντευξη Τύπου”.

Προφανώς ο εν λόγω αναγνώστης εκτιμά πως θα υπάρξει και β’ γύρος στη “μετωπική” Τσαβούσογλου-Δένδια μετά τα όσα έγιναν στις 15 Απριλίου στην Άγκυρα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.