Προκαλούν οι Αλβανοί: Ζητούν εξηγήσεις από το δήμο που κάλυψε τα έξοδα της κηδείας του Κατσίφα

Οι αλβανικές αρχές εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας προς την ελληνική μειονότητα. Με έγγραφο τους ζητούν από τον δήμαρχο Δρόπολης να απαντήσει γιατί τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πληρώθηκαν από τον δήμο. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ίλιρ Μέτα, φωτογραφίζεται με πλειάδα εθνικιστών κάνοντας το σύμβολο του αλβανικού αετού, χαρακτηριστικό των επεκτατικών τους βλέψεων.

Ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας προκαλεί για μια ακόμη φορά. Επισκέφθηκε τα Σκόπια και φωτογραφήθηκε με αλβανόφωνους της περιοχής, κάνοντας τον χαρακτηριστικό σήμα του αλβανικού εθνικισμού. Μαζί του και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου των Σκοπίων.

Σε ανάρτηση σου στο Facebook σημειώνει : «Στην επίσκεψη μου στα Σκόπια γνώρισα δεκάδες αδέρφια με αλβανικό αίμα».

Ο αλβανικός αετός είναι για τους γείτονες μας το μεγάλο τους απωθημένο, καθώς συμβολίζει τις επεκτατικές τους βλέψεις. Συμβολίζει τη “Μεγάλη Αλβανία”.

Ενδεικτικά είναι τα όσα μας εξηγεί ο καθηγητής, Θεοφάνης Μαλκίδης.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές εγκαλούν το δήμαρχο Δρόπολης ούτε λίγο ούτε πολύ να απολογηθεί επειδή οι φτωχοί γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν πλήρωσαν μόνοι τους τα έξοδα της κηδείας, αλλά τους βοήθησε ο δήμος».

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Άρτεμις Ντράλο, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από οικογένεια βορειοηπειρωτών ρωτήθηκε κατά πόσο οι Αλβανοί ασκούν τρομοκρατία στους Βορειοηπειρώτες. Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ απέφυγε να τοποθετηθεί: «Εκπροσωπώ τη μειονότητα γιατί είμαι και η ίδια από αυτά τα μέρη αλλά εδώ εκπροσωπώ την Αλβανία και δεν θα ήθελα να απαντήσω».Πηγή: Star

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ