Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ ξεκίνησε γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου

Ούτε η έξαρση του κορονοϊού πτοεί τους Τούρκους, οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο, όπως αποκαλύπτει και ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TVNET, ο εκ των βασικών συνεργατών του Ερντογάν στην κυβέρνηση αποκάλυψε ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε έρευνες δυτικά της Κύπρου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

«Αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο και το Oρούτς Ρεις και το Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες,αλλά και το Γιαβούζ ξεκίνησε τις γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου στο σημείο Σελτσούκλου-1» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Ο ίδιος ρωτήθηκε αν η Τουρκία έχει στόχο την αναβολή προγράμματος ερευνών και γεωτρήσεων λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου o ίδιος απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο . «Από τη στιγμή που έχεις κάνει μια επένδυση για έρευνες είναι μεγαλύτερο το κόστος να σταματήσεις. Εμείς και σε συσκέψεις που κάναμε με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου και με την βοήθεια του Θεού έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε κανονικά το πρόγραμμα ερευνών και γεωτρήσεων. Εμείς θα ξεπεράσουμε την κρίση αυτή κι έχουμε την ανάγκη σε αυτά τα προϊόντα καθώς θα αυξηθεί πάλι η ζήτηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ