Προκαλεί ο Ακιντζί: Η Τουρκία δεν θα κάνει συνομιλητή της την Κύπρο

Η Τουρκία δεν θα κάνει συνομιλητή της την Ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος δήλωσε ότι «ο δρόμος της λύσης του Κυπριακού δεν περνά από τις Βρυξέλλες, αλλά από την Λευκωσία.

Σε γραπτή δήλωση ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι «δεν θα πραγματοποιηθεί η πρόθεση της ελληνοκυπριακής πλευράς να βγάλει από τη μέση την ″Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου″ και να κάνει συνομιλητή την Τουρκία».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στην γραπτή του δήλωση πρόσθεσε ότι σε «μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Η λύση θα βρεθεί στην Κύπρο από τους Κύπριους».

Λόγω της προσφυγικής κρίσης, συνέχισε, η Ε.Ε. έχει ανάγκη την βοήθεια της Τουρκίας και αυτό έχει δημιουργήσει την πιθανότητα νέων ανοιγμάτων όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των υπό συζήτηση κεφαλαίων και των τουρκικών λιμανιών.

«Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι, εάν το Κυπριακό παραμείνει άλυτο, μπορεί να αποτελέσει και έναν περιορισμό σε αυτό. Η λύση του Κυπριακού θα εκτονώσει σε κάποιο βαθμό τις σχέσεις με την ΕΕ, καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια μπροστά στην υποψηφιότητα της Τουρκίας», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ρέντσι: Ήρθε η ώρα της ανάληψης ευθυνών για να σωθεί η Ευρώπη

Δεν αποκλείει το βέτο η Λευκωσία αν η Τουρκία δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.