Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα ακολουθεί επεκτατική πολιτική από το 1821

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την ομιλία του, μετά την επιθεώρηση εργασιών κατασκευής της ναυαρχίδας του τουρκικού Ναυτικού.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υπονομεύει τον διάλογο και τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών καθώς και ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

“Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και τη ρητορική τους καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σαμποτάρουν τις θετικές ενέργειες. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτός είναι αδιέξοδο… Είμαστε υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων ειρηνικά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου”, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

“Πώς αμφισβητείτε εσείς τα άρθρα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες; Είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό”, είπε ο Ακάρ.

“Η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής. Το κούτελο αυτού του έθνους είναι πεντακάθαρο. Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα βγαίνουν με κάποιους δικούς τους ισχυρισμούς. Αυτό είναι παραλήρημα. Αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος. Είναι μία κίνηση σε βάρος της θετικής πορείας, τη συνεργασίας και την ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων”, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός και πρόσθεσε:

“Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία ‘επεκτατική’, να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη. Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας. Οι Έλληνες γείτονες μας να βασίζονται στον εαυτό τους και όχι στους προστάτες τους”.

Πηγή πληροφοριών: cumhu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ