Προετοιμασίες για τη γενική απεργία

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη γενική απεργία

 

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα επί ποδός ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων κατά της λιτότητας, με επίκεντρο τις γενικές απεργίες που έχουν προκηρυχθεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς και πολλά συλλαλητήρια σε άλλες χώρες.

Στην Ισπανία σήμερα όλοι ετοιμάζονται για την δεύτερη γενική απεργία στη χώρα αυτή τη χρονιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της αυριανής ημέρας πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων, και η οποία θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση ογκωδών διαδηλώσεων κατά της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι.

«Μας στερούν το μέλλον μας», «υπάρχουν ένοχοι, υπάρχουν λύσεις», είναι ορισμένα από τα συνθήματα κάτω από τα οποία συντάσσονται οι δύο μεγαλύτερες εργατικές ενώσεις της χώρας, η UGT και CCOO, οι οποίες προκήρυξαν την απεργία, συσπειρώνοντας γύρω τους και τα υπόλοιπα συνδικάτα και εκατοντάδες κοινωνικές οργανώσεις.

Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί σε πολλές πόλεις της χώρας, με κυρίαρχα το συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, που θα ξεκινήσει στις 19:30, ώρα Ελλάδας, και την κινητοποίηση στη Βαρκελώνη στις 19:00, ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, υπάρχει και το κάλεσμα, που διαδόθηκε μέσα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κοινωνικά κινήματα που προέκυψαν από τους “Αγανακτισμένους”, για συγκέντρωση στις 20:30, ελληνική ώρα, έξω από το Κοινοβούλιο, έξω από το οποίο δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν έως αύριο, την ημέρα που θα διεξαχθεί η ολομέλειά του.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ