Προειδοποιήσεις από Τζακ Λου

Προειδοποιήσεις από Τζακ Λου

Ο κεντρικός ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομία δεν θα πρέπει να «θεωρείται δεδομένος», όταν η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δημοσιονομική κρίση , προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα . Όταν οι κίνδυνοι αυξάνονται , η αναζήτηση για ασφάλεια και ποιότητα ωθούν τους επενδυτές στις αγορές των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο», ανέφερε ο Τζακ Λου σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών καλεί επί σειρά εβδομάδων, τους ρεπουμπλικάνους να δεχτούν την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους για να αποφύγει τη χρεοκοπία η χώρας .«Πριν από την παράλυση του προϋπολογισμού (που ξεκίνησε πριν από έντεκα ημέρες), όλα τα σημάδια έδειχναν ενίσχυση της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Λου. «Εάν το Κογκρέσο ενεργήσει γρήγορα, αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί άρχισαν εκ νέου τις συνομιλίες, αλλά οι προοπτικές μιας συμφωνίας είναι ακόμα ασαφείς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ