Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Γαλλίας: Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα πριν από το Φθινόπωρο του 2021

Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου προειδοποιεί ότι οι πρώτοι μήνες του 2021 θα μοιάζουν έντονα με το έτος 2020, παρά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού. Ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 θα μπορούσε να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Jean-François Delfraissy πιστεύει ότι «πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνος μέχρι τον Μάιο» για τον εμβολιασμό των 22 εκατομμυρίων πιο ευάλωτων ανθρώπων στη Γαλλία. Στη συνέντευξή του ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κανονική ζωή μέχρι τουλάχιστον το Φθινόπωρο του 2021. Είναι ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της Γαλλίας και έχει προειδοποιήσει ότι τα προστατευτικά μέτρα όπως τα lockdown, οι μάσκες και οι αποστάσεις θα παραμείνουν μέχρι όσοι είναι ευάλωτοι να προστατευτούν με το εμβόλιο και να χτιστεί η ανοσία.

Η Γαλλία, μία από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, κατάφερε να μειώσει σημαντικά τα περιστατικά μέσω ενός δεύτερου εθνικού αποκλεισμού, το οποίο ήταν χαλαρό μόνο αυτήν την εβδομάδα, λίγο πριν ο Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν βρεθεί θετικός την Πέμπτη.

“Θα εμβολιάσουμε πρώτα τους πιο εύθραυστους ανθρώπους για να αποφύγουμε τα φαινόμενα θνησιμότητας, τα οποία, σας υπενθυμίζω, συνδέονται με τους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», εξήγησε.

Πηγή: bfmtv, France24

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ