Πριγκίπισσα Νταϊάνα – 22 χρόνια από τον θάνατό της

Ήταν 31 Αυγούστου 1997 όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η πριγκίπισσα του λαού όπως την αποκαλούσαν έχανε τη ζωή της σε ένα φριχτό τροχαίο στη σήραγγα Αλμά στο Παρίσι. Ήταν 26 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα όταν η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε με τον αγαπημένο της Ντόντι αλ Φαγέντ προσέκρουσε σε πυλώνα της σήραγγας. Εκείνος πέθανε ακαριαία. Εκείνη μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να της σώσουν τη ζωή.

Ο θάνατός της προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και πλήθος θεωριών συνωμοσίας. Η σκιά του θανάτου της και το μυστήριο που τον περιβάλλει στοιχειώνουν ακόμη τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φέρεται να μην της συγχώρεσε ποτέ το διαζύγιο από τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο αλλά και την ερωτική σχέση της με έναν Αιγύπτιο.

Η Νταϊάνα ήταν ένα χαρισματικό άτομο που εξελίχθηκε από μία άτολμη 20χρονη σε μία ακτιβίστρια και δυναμική γυναίκα που με το φιλανθρωπικό έργο της έγινε σύμβολο και πρότυπο. Ανέτρεψε τα δεδομένα των Ανακτόρων πολεμώντας τον συντηρισμό τους και σφράγισε την εποχή της. Παραμένει ακόμη και 22 χρόνια μετά τον θάνατό της το πιο προσφιλές πρόσωπο της βασιλικής αυλής. Την κηδεία της παρακολούθησαν μέσω του BBC 32,10 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.