Πρίγκιπας Άντριου: Χάσαμε τον “παππού του έθνους” – Τεράστιο το κενό στη ζωή της βασίλισσας

Φόρο τιμής απέτισε στον πατέρα του ο πρίγκιπας Άντριου, δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, σημειώνοντας ότι η βασιλική οικογένεια βιώνει μία μεγάλη αίσθηση απώλειας, μετά τον θάνατο του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου, την Παρασκευή. Ο Δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή ήρεμα στον ύπνο του σε ηλικία 99 ετών.

“Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους” δήλωσε ο Άντριου στους δημοσιογράφους έξω από ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι όπου παρέστη στην τελετουργία μαζί με τον αδελφό του πρίγκιπα Εδουάρδο, τη σύζυγο αυτού Κόμισσα του Ουέσεξ και την κόρη τους. Όπως σημείωσε ο Άντριου, η βασίλισσα είπε ότι η απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου “άφησε ένα τεράστιο κενό στη ζωή της”.

“Είναι ένα απίστευτα στωικό άτομο”, αλλά ο θάνατος του Φίλιππου τη βύθισε στο πένθος και “το βιώνει περισσότερο από τον οποιονδήποτε. Περιέγραψε τον θάνατό του σαν θαύμα και είπε ότι είναι σαν να έχει ένα τεράστιο κενό στη ζωή της, αλλά εμείς, η οικογένεια, όλοι όσοι είναι κοντά, συντρέχουμε για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε εκεί να τη στηρίξουμε”.

“Η βασίλισσα σκέφτεται τους άλλους πριν από τον εαυτό της” είπε η νύφη της, Κόμισσα του Ουέσεξ και απαντώντας σε έναν παρευρισκόμενο σημείωσε “ξέρεις ότι θα συμβεί αλλά όταν συμβαίνει, είναι μία τεράστια, γιγαντιαία τρύπα”.

Για τις τελευταίες στιγμές του πεθερού της είπε: “Ήταν τόσο τρυφερές, ήταν σαν κάποιος να τον πήρε από το χέρι και να έφυγε. Ήταν πολύ πολύ ειρηνικά και αυτό είναι που θες για κάποιον. Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν που φεύγει από αυτούς που μένουν πίσω. Ακόμη καθόμαστε εδώ και κοιταζόμαστε και λέμε “είναι φριχτό””.

Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας και του Φίλιππου, Έντουαρντ είπε ότι “είναι σοκ, όσο και αν κάποιος προετοιμαστεί για μια τέτοια στιγμή πάντα είναι φοβερό σοκ. Και ακόμη προσπαθούμε να συμβιβαστούμε. Και είναι πολύ θλιβερό. Αλλά πρέπει να πω πόσο εξαιρετικό είναι ότι όλοι έχουν τόσο όμορφες αναμνήσεις να μοιραστούν, Και μπορεί να ήταν ο πατέρας μας, ο παππούς μας, ο πεθερός μας αλλά σήμαινε τόσο πολλά για τόσους ανθρώπους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ