Πούτιν: Θα υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές του αμυντικού εξοπλισμού

Πούτιν: Θα υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές του αμυντικού εξοπλισμού

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορέσει να υποκαταστήσει τις εισαγωγές αμυντικού εξοπλισμού οι οποίες πιθανόν θα ακυρωθούν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία με δικά της προϊόντα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα στοχοθετήσει ορισμένες εξαγωγές εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας προς τη Ρωσία στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων που πρόκειται να της επιβάλει λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπου η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι υποκινεί τους αυτονομιστές και τις ταραχές.

Η Ρωσία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές όπλων και η αμυντική βιομηχανία της έχει στενούς δεσμούς με εκείνη της γειτονικής Ουκρανίας, πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Ο Πούτιν, απευθυνόμενος σε μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου, εκτίμησε ότι το κίνητρο των οποιωνδήποτε κυρώσεων ενδεχομένως επιβάλει η Δύση στη ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να αντισταθμίσει την απώλεια εισαγωγών από την Ουκρανία.

«Θα τα καταφέρουμε ούτως ή άλλως. Είναι απλώς θέμα χρόνου και χρημάτων. Λοιπόν, θα είναι λίγο πιο δαπανηρό και θα πάρει λίγο περισσότερο. Αλλά θα επιβιώσουμε και θα προχωρήσουμε», είπε ο Πούτιν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκτίμησε επίσης ότι ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί να αντέξει το επιπρόσθετο βάρος και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί μια περίοδος δυόμισι ετών ώστε η χώρα να μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως τις θιγόμενες εισαγωγές με εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα.

Ακόμη, επανέλαβε μια προειδοποίηση που είχε κάνει και προηγουμένως, εκτιμώντας ότι οιαδήποτε ενδεχόμενη διακοπή της συνεργασίας του Κιέβου με τη Μόσχα θα είναι «ζωτικής σημασίας» για την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή της Ρωσίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ