Πούτιν: Συνάντηση κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την προμήθεια όπλων

Στην Ρωσία θα μεταβεί αυτόν τον μήνα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος στο δίκτυο CBS.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να προμηθεύσει με όπλα τον ρωσικό στρατό, που μάχεται στο ουκρανικό μέτωπο.

Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα New York Times ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι πιθανό να ταξιδέψει στην Ρωσία με θωρακισμένο τρένο. Ωστόσο η συνάντηση των δύο ηγετών επιβεβαιώθηκε ούτε από την Βόρεια Κορέα ούτε από το Κρεμλίνο, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια πόλη της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίμτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο ηγετών και απάντησε: «Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτό το θέμα».

Να σημειωθεί ότι ο Λευκός Οίκος ανέφερε νωρίτερα ότι έχει πληροφορίες πώς οι διαπραγματεύσεις για τα όπλα μεταξύ των δύο χωρών έχουν προχωρήσει. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι αποκάλυψε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πιονγκ Γιανγκ προσπάθησε να πείσει την Βόρεια Κορέα να πουλήσει πυρομαχικά για το ρωσικό πυροβολικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ