Πούτιν: Οι αμερικανικές απειλές μου θυμίζουν τα μοιραία σφάλματα της Σοβιετικής Ένωσης

Αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, λίγες ημέρες πριν την συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο, στη Γενεύη.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι “αρκετά ισχυρές” ώστε να γλιτώσουν όταν απειλούν άλλες χώρες, ένα λάθος-που όπως είπε-οδήγησε στην κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε χθες το βράδυ σε δημοσιογράφους, ο Πούτιν είπε πως “ακούμε απειλές από το Κογκρέσο, από άλλες πηγές. Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής προσέγγισης των ΗΠΑ. Εκείνοι που το κάνουν προφανώς υποθέτουν πως οι ΗΠΑ έχουν τέτοια οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ ώστε να μπορούν να γλιτώσουν. Δεν τρέχει κάτι, αυτό νομίζουν” και σημείωσε ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του θυμίζει την Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες είναι ότι νομίζουν πως είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κάνουν κάποια λάθη. Θα τους αγοράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα τους εκφοβίσουμε, θα κάνουμε μια συμφωνία με αυτούς, θα τους δώσουμε περιδέραια, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία. Και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Έρχεται μια στιγμή που πλέον δεν μπορούν να λυθούν”, πρόσθεσε.

Μπάιντεν και Πούτιν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, όπως έχουν ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο, για να συζητήσουν “όλο το εύρος των επιτακτικών ζητημάτων”, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.