Πούτιν: “Νόμιμες οι κινήσεις στην Κριμαία”

Πούτιν: “Νόμιμες οι κινήσεις στην Κριμαία”

“Οι κινήσεις των φιλο-ρωσικών αρχών στην Κριμαία ήταν σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο”, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Το κοινοβούλιο στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο διαθέτει φιλο-ρωσικά αισθήματα, ψήφισε υπέρ της ένωσης της περιοχής της Κριμαίας με τη Ρωσία και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου για την επικύρωση της σχετικής απόφασης.

“Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τις νόμιμες αρχές της Κριμαίας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στοχεύουν στη διασφάλιση των νόμιμων συμφερόντων του πληθυσμού της χερσονήσου”, αναφέρει το Κρεμλίνο.

“Ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε ακόμη στους συνομιλητές του την έλλειψη της όποιας δράσης των σημερινών αρχών του Κιέβου για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς των υπερεθνικιστών και των ακραίων δυνάμεων στην πρωτεύουσα και σε πολλές περιοχές”, πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Μόσχα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ