Πούτιν: Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο

Πούτιν: Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία αποτελεί την ύστατη επιλογή, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου, που δίνει, μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τη φυγή του στη Ρωσία.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει λόγος αποστολής ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ωστόσο η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει “όλα τα μέσα”, για να προστατεύσει τους Ρώσους πολίτες στην Ουκρανία, δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Σε ό,τι αφορά την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, δεν είναι αναγκαία προς το παρόν. Αλλά αυτή η δυνατότητα υπάρχει”, είπε, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση “θα ήταν νόμιμη και εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου”.

“Εάν λάβουμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, θα είναι απολύτως νόμιμη. Εχουμε αίτημα από το νόμιμο πρόεδρο”, είπε.

Μόλις προηγουμένως, ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε δηλώσει ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι ο μόνος νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, αν και δεν βρίσκεται στην εξουσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ