Πούτιν: Δηλώνει σίγουρος για τα σχέδια στην Ουκρανία – Τι είπε για την ανταρσία της Wagner

«Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Είναι το πρώτο σχόλιο του Ρώσου προέδρου, μετά την εξομάλυνση της κατάστασης που προκάλεσε η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Η Ρωσία αισθάνεται σίγουρη για την υλοποίηση όλων των σχεδίων και των καθηκόντων της σχετικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, είπε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, «o Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Άμυνας και ότι η χώρα εξακολουθεί να έχει σιγουριά για την υλοποίηση των σχεδίων της που σχετίζονται με την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία».

Δίνω ύψιστη προτεραιότητα στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αρχίζω και τελειώνω τη μέρα μου με αυτό, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όπως φαίνεται υποστηρίζει τους αξιωματούχους στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Να σημειωθεί ότι ο Πούτιν δε έκανε αναφορά στον κ. Σοϊγκού, αλλά μίλησε γενικά.

Η πλήρης συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταδοθεί αργότερα την Κυριακή.

 

Είναι σαφές ότι ο Πούτιν θέλει οπωσδήποτε να δώσει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την εικόνα ότι ελέγχει την κατάσταση, μετά την ανταρσία της Wagner.  Στο πλαίσιο αυτό, το Κρεμλίνο έκανε γνωστό ότι ο Πούτιν θα λάβει μέρος σε μία συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η αναφορά έγινε από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Vesti, χωρίς να διευκρινιστεί, αν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή ή αν θα μεταφερθεί σε άλλη ημέρα, για να πραγματοποιηθεί πιο σύντομα.

Η Κίνα

Το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κίνα εξέφρασε την υποστήριξή της στην ηγεσία της Ρωσίας για τις προσπάθειες του Κρεμλίνου να σταθεροποιήσει την εσωτερική κατάσταση, μετά την ματαιωθείσα απόπειρα ανταρσίας της εταιρίας των βαριά οπλισμένων μισθοφόρων Βάγκνερ. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι και η Βόρεια Κορέα είχε εκδηλώσει την υποστήριξή της στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Βάσει της ανακοίνωσης  που έγινε από το ρωσικό υπουργείο, ο Ρώσος υφυπουργός των Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο είχε μία συνάντηση με τον Κινέζο υπουργό των Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, προκειμένου να συζητήσει «διεθνή» θέματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ