Πούτιν: Δεν θα έρθει στην Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Τι είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Δεν θα παρευρεθεί στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στις 25 Μαρτίου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

H πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πούτιν ήταν για να παραστεί ο Ρώσος Πρόεδρος στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, χωρίς η πρόσκληση να εστιάζει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ένα άλλο γεγονός που για την ώρα δεν το συσχετίζει η ρωσική πλευρά με την άρνηση Πούτιν, αλλά το αναφέρει είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ1, πως στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, προς τη Ρωσία δεν είχε σταλεί κάποια πρόσκληση η οποία να προβλέπει έστω την παρουσία κάποιου στρατιωτικού αγήματος.

Στο θέμα της παρέλασης αναφέρθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να οργανώσει μια λαμπρή παρέλαση με υψηλούς προσκεκλημένους, ηγέτες χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση και όχι μόνο. Είπε ότι μεταξύ των προσκεκλημένων είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρίγκιπας Κάρολος και άλλοι και ότι έχουν σταλεί οι προσκλήσεις στους ηγέτες και αναμένονται οι απαντήσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι προκρίθηκε η λύση η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα και εξέφρασε την ελπίδα τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτρέψουν να παραστεί και κόσμος.

“Είναι μια ειδική χρονιά και λογικό είναι το κορυφαίο γεγονός να είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ