Πούτιν: Αυτή είναι η καλύτερη λύση για τη Λιβύη

Ο τερματισμός των εχθροπραξιών και η επίτευξη μίας συμφωνίας μετά των αντιμαχόμενων πλευρών για την ανάληψη αρμοδιοτήτων στη διακυβέρνηση της χώρας θα ήταν η καλύτερη λύση για τη Λιβύη, όπως ανέφερε ο Βλάντιμιρ Πούτινκατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Κατά την άποψη μας, το πιο σωστό θα ήταν να βρεθεί μια λύση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα να τερματισθούν οι εχθροπραξίες και να συμφωνήσουν στο ποιος, με πιο τρόπο και στο πλαίσιο ποιών αρμοδιοτήτων θα κυβερνηθεί η χώρα. Η Λιβύη κατά την άποψη μου ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θα συζητήσει την κατάσταση στην Λιβύη και με τους δυτικούς εταίρους της .

Πρόσφατα ο πρόεδρος Πούτιν είχε συζητήσει για την κατάσταση στη Λιβύη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως και με τους προέδρους της Γαλλίας και της Τουρκίας, ενώ αυτή τη στιγμή στην Μόσχα βρίσκεται τουρκική αντιπροσωπεία με την οποία συζητείται το θέμα αυτό.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του διατηρεί επαφές και με την κυβέρνηση του Σάρατζ και με το στρατηγό Χαφτάρ.

«Γνωρίζουμε ότι με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές διατηρούν σχέσεις διάφορες χώρες και το επίπεδο των σχέσεων αυτών διαφέρει από χώρα σε χώρα. Εμείς, η Ρωσία, είμαστε σε επαφή και με την κυβέρνηση του κύριου Σαράτζ, είμαστε σ’ επαφή και με τον στρατηγό Χαφτάρ», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία ήταν κατά της χρήσης στρατιωτικής δύναμης στην Λιβύη. Η χρήση αεροπορίας ενάντια στην αντιπολίτευση, είπε ο Πούτιν, είχε απαγορευθεί με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με τη σειρά του ο συνασπισμός δυτικών χωρών άρχισε να κάνει χρήση της αεροπορίας εναντίον της Λιβύης.

«Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα μια χώρα που ευημερούσε νωρίτερα, της οποίας το βιοτικό επίπεδο προσέγγιζε ήδη ορισμένους ευρωπαϊκούς δείκτες, να βρίσκεται σήμερα σε χάος, σε πλήρη διάλυση και ο εμφύλιος πόλεμος να μην σταματάει. Ποιος έχει δίκιο, ποιος ευθύνεται , είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να το καθορίσει κάποιος» δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ