Πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν; Τζετ που συνδέεται με τον επικεφαλής της Wagner έφτασε στην Λευκορωσία

Ένα τζετ που συνδέεται με τον Ρώσο αρχηγό μισθοφόρων της WagnerΓεβγκένι Πριγκόζιν, έφτασε στη Λευκορωσία από τη Ρωσία την Τρίτη (27/6), πιστεύεται ότι τον μετέφερε στην εξορία τρεις ημέρες αφότου ηγήθηκε μιας ματαιωμένης ανταρσίας κατά του ρωσικού στρατού.

Ρωσία: Η FSB αποσύρει τη δίωξη κατά της Wagner – Οι μισθοφόροι παραδίδουν τον οπλισμό τους

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 έδειξε ένα αεροσκάφος Embraer Legacy 600, το οποίο έφερε κωδικούς αναγνώρισης που ταιριάζουν στα έγγραφα σχετικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ, που κατέβαινε σε ύψος προσγείωσης κοντά στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τοποθεσία παρακολούθησης πάνω από το Ροστόφ, τη νότια ρωσική πόλη που κατέλαβαν οι μαχητές του Prigozhin το Σάββατο.

Οι κωδικοί ταυτοποίησης του αεροσκάφους ταιριάζουν με αυτούς ενός τζετ που συνδέεται από τις ΗΠΑ με την οντότητα Autolex Transport, η οποία συνδέεται με τη σειρά της με τον Πριγκόζιν από το Γραφείο των ΗΠΑ για τον Έλεγχο Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων.

Η κρίση στη Ρωσία παραμένει – Πώς επηρεάζει η ανταρσία της Wagner την χώρα

Βάσει συμφωνίας που επετεύχθη με την μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο το Σάββατο για να τερματιστεί ένοπλη ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ, ο επικεφαλής της Πριγκόζιν αναμένεται να μεταβεί στη Λευκορωσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ