Πότε θα συνεχιστεί η έρευνα για το μυστήριο της μοιραίας πτήσης MH370

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανέναρξης μιας υποβρύχιας έρευνας στο μέλλον για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι ενδεχόμενο να δρομολογηθεί με την προϋπόθεση εντοπισμού “νέων αξιόπιστων στοιχείων” σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Αυστραλίας, Ντάρεν Τσέστερ.

Μετά τη χθεσινοβραδινή κοινή ανακοίνωση της Κίνας, της Αυστραλίας και της Μαλαισίας ότι “η μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία της αεροπορίας” αναστέλλεται μετά την ολοκλήρωση των ερευνών σε περιοχές συνολικού εμβαδού 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο Τσέστερ δήλωσε ότι η Αυστραλία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επανέναρξης των ερευνών, εάν νέα στοιχεία προσδιορίσουν μια τοποθεσία πιθανής πτώσης του μοιραίου Boeing 777.

“Δεν αποκλείω μία μελλοντική υποβρύχια έρευνα με οποιοδήποτε μέσο. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη νέων αξιόπιστων πληροφοριών,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός υπουργός στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκει το τμήμα πτερυγίου που βρέθηκε στην Τανζανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ