«Πόσες ομοφυλόφιλες έχετε στην ομάδα σας;» – Απολογήθηκε το BBC για την ερώτηση στην αρχηγό του Μαρόκου

Σάλο προκάλεσε η ερώτηση δημοσιογράφου του βρετανικού δικτύου BBC στην αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μαρόκου για τις ερωτικές προτιμήσεις των μελών της ομάδας.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε την αρχηγό της ομάδας, Τζισλέιν Τσεμπάκ: «Γνωρίζουμε ότι στο Μαρόκο, είναι παράνομος ο γάμος ομοφυλόφιλων. Έχετε ομοφυλόφιλες παίκτριες στην ομάδα σας και πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;»

Ο δημοσιογράφος ήθελε να ανοίξει την συζήτηση για το γεγονός ότι οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες στο Μαρόκο και η ομοφυλοφιλία διώκεται ποινικά με ποινή φυλάκισης από 3 έως 5 χρόνια.

Συντονιστής της FIFA παρενέβη και εξήγησε ότι η ερώτηση είναι πολιτική γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να μείνουν μόνο σε ερωτήσεις σχετικές με το ποδόσφαιρο. Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε η Τζισλέιν Τσεμπάκ αρνήθηκε να απαντήσει και φάνηκε να νιώθει άβολα με την ερώτηση.

Οι δημοσιογράφοι από ΜΜΕ του Μαρόκου που ήταν παρόντες στην αίθουσα σοκαρίστηκαν με την ερώτηση, καθώς η απάντηση της Τσεμπάκ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμπαικτριών της.

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε το BBC υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό. Εκπρόσωπος του βρετανικού δικτύου ανέφερε ότι «αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε βλάβη ή ψυχική δυσφορία σε κάποιον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ