Πόρτας: Όλοι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ακολουθώντας τους κανόνες της, κάτι που μπορεί να κάνει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της πορτογαλικής κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στη Νέα Υόρκη.

«Όλοι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε ο Πόρτας, προσθέτοντας: «Η Ευρώπη έχει κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές. Εξαρτάται από αυτούς να παρουσιάσουν μέτρα και μεταρρυθμίσεις, όπως κάναμε όλοι».

Έχοντας μειώσει πέρυσι το έλλειμμά της κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα, η Ελλάδα είχε στο τέλος της χρονιάς την ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης και βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο συζητήσεων για την προετοιμασία του τέλους του προγράμματός της, δήλωσε ο Πόρτας, προσθέτοντας:

«Επομένως, δεν πρόκειται για χαμένη υπόθεση. Μπορούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση, αλλά πρέπει να προσφέρουν λύσεις και μεταρρυθμίσεις».

Εάν η Ελλάδα πράγματι φύγει από την Ευρωζώνη, η Πορτογαλία είναι σε καλή θέση να αποφύγει την απώλεια επενδυτικής εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο ενός αποτελέσματος ντόμινο, δήλωσε ο Πόρτας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης:

Η χρηματοοικονομική ενοποίηση προσπερνά την Ελλάδα

Βαλαβάνη: Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Χατζηδάκης: Αν υπάρξει συμβιβασμός, θα είναι κοντά στο mail Χαρδούβελη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ