Πολωνία: Δύο νεκροί μεταλλωρύχοι και έξι αγνοούμενοι ύστερα από σεισμό

Δύο μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 6 αγνοούνται σε ορυχείο αργύρου και χαλκού στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ύστερα απο σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, ο σεισμός σημειώθηκε χθες το βράδυ και σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν επιφανειακός σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, γεγονός το οποίο όμως μεγέθυνε την επίδρασή του στο ορυχείο που ανήκει στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.

“Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους”, είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.

Μεταξύ των εννέα εργατών που μεταφέρθηκαν εκτός του χώρου μετά τον σεισμό, ένας πέθανε. Οι διασώστες βρήκαν επίσης τη σορό ενός μεταλλωρύχου που πέθανε μέσα στο ορυχείο.

Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιό βαριά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ωστόσο, η ζωή τους δεν κινδυνεύει αφού οι τραυματισμοί τους είναι κυρίως στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των 6 αγνοουμένων εργατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Βίαια επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας – ΦΩΤΟ

Χιόνισε και στη Σαουδική Αραβία – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε οτι απήγαγε τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ