Πολωνία: Αθλητής αναρρίχησης χάνει την ισορροπία του και πέφτει στο κενό – Βίντεο από την πτώση

Αθλητής αναρρίχησης γκρεμίστηκε από ύψος 15 μέτρων και ο φακός κατέγραψε την συγκλονιστική στιγμή της πτώσης του, από την οποία ο 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά. Το ατύχημα έγινε σε τοίχο αναρρίχησης στην Πολωνία. Ο αθλητής δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ο 22χρονος βιντεοσκοπήθηκε να κάνει την ανάβαση. Είχε φτάσει στην κορυφή, αλλά έχασε την λαβή του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να υποστεί φρικτά κατάγματα. Στην αρχή του βίντεο ο αθλητής φαίνεται να πίνει κάτι από ένα μπουκάλι αθλητών, λίγο πριν κατευθυνθεί στον τοίχο. Πιάνεται από την πρώτη χειρολαβή και αρχίζει μια σταθερή ανάβαση. Αλλά καθώς περνάει τα τελευταία στηρίγματα, φτάνοντας βασανιστικά κοντά στο στόχο του, πέφτει πίσω και χτυπάει στο λαστιχένιο πάτωμα.

Νοσοκόμοι και πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, στο Μπίτομ της νότιας Πολωνίας, και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Ο 22χρονος δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Λίγο μετά έφτασε ελικόπτερο στην περιοχή και έγινε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και μώλωπες και ήδη υποβλήθηκε σε μερικές επεμβάσεις, ενώ αναμένεται να κάνει κι άλλες εγχειρήσεις, όταν η κατάστασή του το επιτρέψει. Οι γιατροί που τον περιθάλπουν είναι αισιόδοξοι ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Ο νεαρός φέρεται να είναι ενθουσιώδης ορειβάτης και προπονείται εδώ και αρκετά χρόνια για αγώνες. Ο Dobromir Bujak στέλεχος του συλλόγου στον οποίον ανήκει ο 22χρονος δήλωσε ότι ο αθλητής ήταν έμπειρος και είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να προπονείται ανεξάρτητα.

“Πριν αναρριχηθεί στον τοίχο, κάθε αναρριχητής περνάει από μια διαδικασία εκκίνησης, η οποία αποτελείται από διάφορα συγκεκριμένα βήματα. Πρώτα, πλησιάζουν τον τοίχο και προετοιμάζουν την πλατφόρμα εκκίνησης. Στη συνέχεια, κάνουν ένα βήμα πίσω και μόνο στην επόμενη προσπάθεια συνδέονται με την ζώνη ασφαλείας και ξεκινούν.

“Λόγω της μέγιστης προσήλωσης στην πρόκληση ένα από τα προαπαιτούμενα βήματα, η σύνδεση με την ζώνη ασφαλείας, απλώς παραβλέφθηκε. Πιθανώς, ο αθλητής δεν γνώριζε μέχρι το τέλος ότι δεν είχε βάλει την ζώνη», είπε.

Ο 22χρονος αθλητής έπεσε όταν έχασε την ισορροπία του, την στιγμή που αναπήδησε στην κορυφή του τοίχου για να φτάσει στον διακόπτη του χρονομέτρου. Ο αθλητικός σύλλογος δήλωσε ότι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, αλλά όλα έγιναν τόσο γρήγορα που τους διέφυγε η γκάφα του άνδρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ