“Πόλεμος” στη ροκ: Ο Άλις Κούπερ εναντίον του Τζιν Σίμονς

Ήταν το 2014 η πρώτη φορά που ο μπασίστας και τραγουδιστής των θρυλικών KISS, Τζιν Σίμονς, είχε υποστηρίξει ότι “η ροκ πέθανε”, κατηγορώντας τις δισκογραφικές εταιρείες ότι δεν στήριξαν επαρκώς τους καλλιτέχνες της ροκ.

Τον περασμένο μήνα ο καλλιτέχνης και επιχειρηματίας επανέλαβε τη φράση “η ροκ είναι νεκρή” μιλώντας στο Gulf News τονίζοντας ότι οι νέοι καλλιτέχνες δεν έχουν αφιερώσει χρόνο για να δημιουργήσουν αίγλη, ενθουσιασμό και επικά πράγματα. Δηλαδή οι Foo Fighters είναι εξαιρετικό συγκρότημα, αλλά είναι μπάντα 20 ετών. Οπότε μπορείς να πας πίσω από το 1958 έως το 1988. Αυτό είναι 30 χρόνια πίσω. Εκείνη την εποχή είχαμε τον Έλβις, τους Μπιτλς, τον Τζίμι Χέντριξ, τους Ρόλινγκ Στόουνς”.

Πλέον, επανέρχεται στην άποψή του, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον νεοϋορκέζικο σταθμό Q104.3, όπου επαναλαμβάνοντας ότι “η ροκ είναι νεκρή” κατηγόρησε τους νεαρούς θαυμαστές. Σε ερώτηση του παραγωγού αν θεωρεί ότι “η ροκ είναι νεκρή” όσον αφορά στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις, ο Σίμονς τόνισε: “Με κάθε τρόπο. Και το φταίξιμο πέφτει στους νεαρούς φαν. Σκοτώσατε αυτό που αγαπάτε. Επειδή μόλις μπήκε το streaming, αφαιρέσατε την ευκαιρία για τα νέα μεγάλα συγκροτήματα, που είναι εκεί, στις σκιές, που δεν μπορούν να διακόψουν την καθημερινή δουλειά τους, γιατί δεν μπορείς να βγάλεις δεκάρα βάζοντας τη μουσική σου εκεί έξω, επειδή όταν “κατεβάζεις” υλικό, είναι το ένα εκατοστό ή το ένα χιλιοστό μιας δεκάρας” τόνισε ο συνιδρυτής των KISS.

Ωστόσο, την άποψη αυτή δεν συμμερίζεται ο Άλις Κούπερ που έσπευσε να απαντήσει στον συνάδελφό του θρύλο της ροκ: “Τζιν Σίμονς, θα ήθελα να μου φτιάξει τα φορολογικά μου γιατί είναι επιχειρηματίας και αυτό είναι έγκυρό, αλλά σου εγγυώμαι ότι αυτήν τη στιγμή κάπου στο Λονδίνο, σε γκαράζ, μαθαίνουν τους Aerosmith και τους Guns ‘N’ Roses. Υπάρχει ένα τσούρμο 18ρηδων παιδιών σ’ αυτά με κιθάρες και ντραμς και μαθαίνουν τη hard rock. Το ίδιο και στις ΗΠΑ: Είναι όλα αυτά τα νέα συγκροtήματα που θέλουν να αναβιώσουν όλο το hard rock” τόνισε και πρόσθεσε:

“Η ροκ είναι εκεί ακριβώς που πρέπει. Δεν είμαστε στα Grammys, δεν είμαστε στο κυρίαρχο ρεύμα. Το rock ’n’ roll είναι στην απέξω και κοιτάζει μέσα, και αυτό μας δίνει την αίσθηση του παράνομου”. Επαίνεσε ακόμη τη μακροζωία της ροκ λέγοντας ότι το είδος θα υπάρχει “για 30 ή 40 χρόνια από τώρα. Το ένα είδος μουσικής που ξεκίνησε και δεν τελείωσε ποτέ είναι η hard rock. Πήγε στην punk, πήγε στην disco, πήγε στη hip-hop, πήγε στο grunge, αλλά το ένα πράγμα που πέρασε από τη μέση ήταν η hard rock”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ