Ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι ανακοίνωσε απόψε ότι οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν ότι ο Ισπανός Λουίς δε Γκίνδος είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να διαδεχθεί τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup, όταν η θητεία αυτού του τελευταίου ολοκληρωθεί, περί τα μέσα του 2015.

«Σε ό,τι αφορά το μέλλον, μετά τα μέσα του 2015, διαπίστωσα ότι η κυρία Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος, θεωρεί πως ο κ. Ντε Γκίνδος είναι ένας υποψήφιος που θα ήταν κατάλληλος να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα και άκουσα ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται την ίδια άποψη», είπε ο Ρομπάι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ο διάδοχος του Ρομπάι

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.