Ποιος Ευρωπαίος πρωθυπουργός δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές εισφορές;

Τις ασφαλιστικές του εισφορές δεν πλήρωνε επί πέντε χρόνια, από το 1999 μέχρι το 2004 ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση στον Τύπο. Το διάστημα αυτό ο Κοέλιο εργαζόταν ως σύμβουλος στην εταιρεία επαγγελματικής κατάρτισης Tecnoforma.

Μάλιστα, ο ίδιος ο υποστήριξε ότι: «δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για το χρέος της κοινωνικής ασφάλισης του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, ο Κοέλιο είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο πως θα καταβάλει το ποσόν των οφειλών του, για να μην δημιουργηθούν «αβάσιμες κατηγορίες».

Μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος, Άνα Καταρίνα Μέντες, είπε στον Τύπο ότι: «ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να δώσει μια σαφή εξήγηση στον πορτογαλικό λαό, δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια του νόμου».

Εν συνεχεία η ίδια πρόσθεσε ότι: «δεν είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός που απαιτεί μεγαλύτερη αυστηρότητα στην πληρωμή χρεών από τους άλλους, να εφαρμόζει διαφορετικούς κανόνες για τον εαυτό του».

Από την δική της πλευρά, η εκπρόσωπος των αριστερών, Καταρίνα Μάρτινς, επισήμανε ότι: « οι ενέργειες του Πρωθυπουργού δεν εκπλήσσουν κανέναν, σε μια περίοδο που οι απλοί πολίτες βάζουν δεύτερη υποθήκη στα σπίτια τους, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους».

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης

DW: Πορτογαλικό “όχι” σε ειδική μεταχείριση της Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ