Ποιο Prison Break; Ούτε ο «Πεταλούδας» δεν μπορεί να το σκάσει από αυτές τις φυλακές – Οι ιπτάμενοι φύλακες αγρυπνούν

Στην εποχή μας, οι φυλακές διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα ανίχνευσης που καθιστούν πολύ δύσκολη την απαρατήρητη απόδραση των κρατουμένων. Παρόλα αυτά, ανεξάρτητα από τις τεχνολογικές εξελίξεις, είναι πάντα καλή ιδέα να υπάρχει και ένα εφεδρικό αναλογικό σύστημα ανίχνευσης, σε περίπτωση που τα εξελιγμένα συστήματα αποτύχουν.

Οι ανθρώπινοι φύλακες και οι σκύλοι φρουροί είναι συνήθως ο κανόνας, αλλά ορισμένες φυλακές χρησιμοποιούν κάποιες απίθανες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, αρκετές φυλακές στη Βραζιλία έχουν αντικαταστήσει τα σκυλιά φύλαξης με χήνες, οι οποίες λένε ότι είναι όχι μόνο εξίσου αποτελεσματικές, αν όχι περισσότερο, αλλά και φθηνότερες στη συντήρηση. Προφανώς, οι χήνες έχουν πολύ καλή ακοή και κάνουν δυνατούς θορύβους κάθε φορά που αντιλαμβάνονται περίεργους θορύβους, ειδοποιώντας έτσι τους ανθρώπινους φύλακες.

Μια φυλακή στην πολιτεία Σάντα Κανταρίνα της Βραζιλίας αντικατέστησε πρόσφατα τα σκυλιά φύλαξης με ένα σμήνος χήνες που υποτίθεται ότι κάνουν δυνατούς θορύβους όταν αντιλαμβάνονται περίεργους θορύβους, όπως όταν κάποιος που προσπαθεί να αποδράσει.

“Έχουμε ηλεκτρονική επιτήρηση, προσωπική επιτήρηση και τέλος την επιτήρηση των χηνών, οι οποίες αντικατέστησαν τα σκυλιά”, δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής των φυλακών Marcos Roberto de Souza. “Τη νύχτα είναι πολύ ήσυχα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως μπορείτε να δείτε είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος και τη νύχτα ακόμη περισσότερο… Ο χώρος ευνοεί αυτό το είδος ασφάλειας στην περίπτωση των χηνών”.

Το σμήνος των “φρουρών χήνας” περιπολεί σε έναν χώρο μεταξύ του εσωτερικού φράχτη της φυλακής και του κύριου εξωτερικού τοίχου της. Οι φυλακές της Βραζιλίας βασίζονται στις χήνες για να εμποδίζουν τους κρατούμενους να δραπετεύσουν εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια. Το 2011, η φυλακή Sobral στο Σάο Πάολο έγινε πρωτοσέλιδο στις διεθνείς ειδήσεις επειδή εισήγαγε ένα σμήνος χηνών που σφυρίζει ως μέσο προειδοποίησης των φρουρών για ύποπτη δραστηριότητα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ