Ποια πολεμικά πλοία πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο – Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ

Έναν χάρτη, όπου αποτυπώνεται η τοποθεσία πολεμικών πλοίων που πλέουν αυτή την ώρα στην ανατολική Μεσόγειο, δημοσίευσε ο λογαριασμός Petroleum Economist. Πρόκειται για πλοία της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας.

Στον ίδιο χάρτη παρουσιάζονται και οι θαλάσσιες οριοθετήσεις- διεκδικήσεις των κρατών στην περιοχή. Σημειώνεται πως από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του, ενώ από μακρινή απόσταση επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες.

Παράλληλα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παραμένει στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη. Βόρεια του ιδίου τεμαχίου, πλέουν το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και μία ελληνική φρεγάτα.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Κυριακής, γαλλικά μαχητικά Rafale έκαναν πτήσεις πάνω από την Πάφο, το Τρόοδος και τη Λάρνακα, με άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Στο Charles De Gaulle μετέβη και η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιουμόντ, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο με την προσγείωση και την απογείωση των Rafale. Στην ανάρτησή της στο twitter, σχολίασε: «Κατά την επίσκεψή μου στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο συμμετέχει στην αποστολή Chammal, παρευρέθηκα στην προσγείωση και απογείωση Rafale».

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ