Πλουσιότεροι οι 1000 πιο πλούσιοι της Βρετανίας

Πλουσιότεροι οι 1000 πιο πλούσιοι της Βρετανίας

Οι 1.000 πιο πλούσιοι άνθρωποι στη Βρετανία είναι φέτος πλουσιότεροι από ποτέ, με συνολικό πλούτο 520 δισεκατομμυρίων λιρών, δηλαδή αυξημένο κατά 15,4% σε σχέση με πέρυσι, που αντιστοιχεί στο εν τρίτον του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύεται σήμερα στους Sunday Times.

“Ποτέ δεν έχω δει τόσο θεαματική αύξηση”, δήλωσε ο Φίλιπ Μπέρεσφορντ που καταρτίζει τον κατάλογο αυτόν κάθε χρόνο από το 1989.

Ο συνολικός πλούτος των 1.000 πλουσιοτέρων ανθρώπων στη Βρετανία σχεδόν διπλασιάσθηκε από το 2009, όταν, μεσούσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είχε αποτιμηθεί σε 258 δισκεατομμύρια λίρες.

Σημειώνεται ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη Βρετανία, ένας δείκτης που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τον μέσο όριο πλούτου του πληθυσμού, είναι, αντίθετα φέτος σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο του 2008 και δεν αναμένεται να το ξεπεράσει πριν από το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές του Μαΐου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να ελπίζει κανείς να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των “1.000”, στην πρώτη θέση του οποίου βρίσκονται οι αδελφοί Γκόπισαντ και Σρίσαντ Χιντούζα με 11,9 δισεκατομμύρια λίρες, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 85 δισεκατομμύρια λίρες, έναντι 80 δισεκατομμυρίων το 2008 και πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης. Νέες αφίξεις αποτελούν οι Σαμ και Νταν Χάουζερ, οι δημιουργοί του Grand Theft Auto και τέσσερις από τους δημιουργούς του Candy Crush Saga.

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο, η Βρετανία διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δισεκατομμυριούχων ανά κάτοικο στον κόσμο, με 104 δισεκατομμυριούχους(σε στερλίνες).

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.