Πλωτά ξενοδοχεία στο Κατάρ

Πλωτά ξενοδοχεία στο Κατάρ

Την κατασκευή πλωτών ξενοδοχείων στον Περσικό Κόλπο μελετά το Κατάρ ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας χιλιάδων φιλάθλων που θα κατακλύσουν το Εμιράτο κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Οι Αρχές του Κατάρ βρίσκονται σε επαφή με αρχιτεκτονικό γραφείο της Φινλανδίας για τα σχέδια κατασκευής των πλωτών ξενοδοχείων που πρέπει να είναι έτοιμα πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Οι Καταριανοί εξετάζουν την κατασκευή της Νήσου Οριξ ανοιχτά των ακτών της Ντόχα, στον Περσικό Κόλπο, που θα αποτελείται από πλωτά ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και ένα θαλάσσιο πάρκο.

Για την εξυπηρέτηση των 25.000 επισκεπτών θα υπάρχουν θαλάσσια ταξί, φέρι-μποτ και ιδιωτικά σκάφη. Η κατασκευή του πλωτού ξενοδοχείου υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε επτά με οκτώ χρόνια και θα έχει μεταξύ άλλων δικό του εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, ενώ θα λειτουργεί με δική του παραγόμενη ενέργεια.

Για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη κατά τη διάρκεια των αγώνων οι Καταριανοί θα δαπανήσουν 76 δισ. ευρώ για την κατασκευή πλήρως κλιματιζόμενων σταδίων, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για δημιουργία τεχνητών συννέφων που θα καλύπτουν τον ήλιο πάνω από τα γήπεδα. Η UEFA, πάντως, πρωτοστατεί στο να μετατεθούν οι ημερομηνίες της διοργάνωσης και να διεξαχθεί τους χειμερινούς και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά οι επικεφαλής της Πρέμιερ Λιγκ προς το παρόν αντιδρούν.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ